Pool tafel kopen? Lees dit eerst

Als u overweegt een pooltafel aan te schaffen, dan zijn er een aantal belangrijke elementen waarmee u rekening moet houden voordat u die allerbelangrijkste definitieve beslissing neemt.

  1. Budget Dit is waarschijnlijk waar de meeste mensen beginnen bij het bekijken van verschillende opties en gezien het huidige financiële klimaat wordt het zelfs nog belangrijker. Om een ​​tafel te kopen met de langere termijn in gedachten, is het de moeite waard om te overwegen hoeveel geld je nodig hebt om de juiste tafel te kopen in plaats van hoeveel geld je vandaag hebt – wat kan betekenen dat je een kortetermijnoptie krijgt die je gewoon vindt binnen zeer korte tijd moet worden vervangen. Pooltafels variëren aanzienlijk in prijs op basis van enkele van de belangrijkste elementen waarnaar hieronder wordt verwezen.
  2. Grootte Pooltafels zijn er in een aantal verschillende maten (meestal 7′, 8′ of 9′) en hoewel je misschien het geld hebt om een ​​van de beschikbare opties te kopen, is het de moeite waard om goed na te denken over de kamer die je beschikbaar hebt voor uw pooltafel. Je moet niet alleen rekening houden met de werkelijke grootte van de pooltafel maar ook met de benodigde speelruimte rondom de tafel. Het is niet de moeite waard om een ​​8-inch pooltafel in een ruimte te hebben, wat betekent dat uw biljartkeu tegen een open haard of een raam is geklemd wanneer u probeert dat belangrijke schot te maken.
  3. Branded/non-branded Er zijn verschillende soorten branding waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een pooltafel. Er is het fabrikantenmerk, zoals Olhausen en dan is er het designmerk, zoals Harley Davidson. De twee elementen samen bepalen vaak de eindprijs van de tafel. Je zou verwachten te betalen in de regio van $2500 naar boven voor een Olhausen 7ft pooltafel. Als u echter een Harley Davidson Olhausen-tafel wilt, kan dat de prijs tot ongeveer $ 3000 verhogen. Dat gezegd hebbende, je vrienden zullen er altijd zijn om te spelen op een pooltafel van Harley Davidson Olhausen, nietwaar? Meer lezen doe je hier
  4. Leisteen/Niet-leisteen Leisteen of niet-leisteen – dat is de vraag. Nou, eigenlijk, als je het de meeste puristen zou vragen, zouden ze zeggen dat het helemaal geen vraag is, het moet leisteen zijn. Oké, laat me een back-up maken, eerst moeten we bespreken wat de lei eigenlijk is. Onder het biljartvilt bevindt zich het speelvlak. Traditioneel is dit altijd leisteen geweest en heeft het over het algemeen de voorkeur. Leisteen geeft een gelijkmatig speeloppervlak dat jarenlang meegaat. Dat gezegd hebbende, hebben niet-leisteenopties een lange weg afgelegd. Er zijn nu materialen zoals accuslaat, wat in wezen een vezelplaat met een hoge dichtheid is, maar de kwaliteit is zo goed dat je er zelfs 7 jaar garantie op krijgt. Als je de keuze hebt, ga dan voor leisteen, het is absoluut de beste optie. Er zijn echter een aantal redenen waarom u misschien niet voor leisteen wilt kiezen. De eerste is de prijs, een echte leisteen tafel is een stuk duurder en de tweede is het gewicht, als je tafel ergens komt te staan ​​waar je hem moet verplaatsen, is leisteen echt geen optie. Als er eenmaal een leistenen tafel staat, is hij er voorgoed. Leisteen wordt meestal in drie stukken geleverd, elk stuk weegt ongeveer een paar honderd pond. Wordt niet vaak meer gebruikt, leisteen kan uit één stuk komen. Het grote nadeel is het gewicht van de leisteen uit één stuk. Het voordeel is dat je geen naden hebt zoals bij een 3-delige optie.
  5. Vilt/Accessoires Er zijn veel opties die u kunt overwegen als accessoires voor uw pooltafel. Begin met het vilt, houd er rekening mee dat niet alle pooltafels met het vilt worden geleverd en dat u dit dan apart moet kopen als extra kosten voor de totale prijs die u betaalt. Zelfs als uw pooltafel met vilt wordt geleverd, kunt u vilt in veel verschillende kleuren, ontwerpen en kwaliteiten kopen om de algehele look en feel van uw pooltafel te verbeteren. Als je eenmaal je tafel hebt en voelt, dan is de wereld jouw oester wat betreft accessoires. Zorg ervoor dat u een pooltafelborstel van goede kwaliteit heeft om uw investering te beschermen. Je hebt natuurlijk biljartkeu’s nodig en als je ze eenmaal hebt, overweeg dan een aan de muur gemonteerde keu-rek, standalone keu-rek of keu-klauw om je keuen op te bergen wanneer ze niet in gebruik zijn, wat natuurlijk niet zo vaak zal zijn! Andere accessoires zijn onder andere biljartballen, ballenrekken, keu krijt, bridge keu en keu koffers
  6. Online/detailhandel Als u online een pooltafel koopt, hoeft u waarschijnlijk geen omzetbelasting te betalen, tenzij de e-tailer in uw land is gevestigd, wat een groot verschil kan maken op de eindprijs van een pooltafel . Als u in een winkel koopt, betaalt u altijd omzetbelasting bovenop de uiteindelijke prijs die u krijgt. Dat gezegd hebbende, heeft het een duidelijk voordeel om persoonlijk met iemand in een winkel om te gaan, aangezien u het voordeel heeft dat u zelf de beste prijs kunt bedingen. Dit is online niet zo gemakkelijk, maar het is nog steeds mogelijk als u bereid bent de telefoon op te nemen en met hen te praten. De beste e-tailers hebben gratis telefoonnummers van de klantenservice met echte mensen aan het einde van de telefoon! Je krijgt niets als je het niet vraagt! Het voordeel van zakendoen met een online winkel is dat hun overheadkosten lager zijn dan bij een fysieke winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *