biljarttafel

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een biljarttafel?

Vroeger was poolen en biljarten een sport die alleen in de kroeg gebeurden, maar vandaag de dag zijn er steeds meer huizen met een pool of biljart tafel. Het is een sport die je kunt uitoefenen in diverse spelvormen. Ook is het geschikt voor alle leeftijden alleen moet je dan wel op het formaat van de pooltafel. De 8 en 9ft varianten worden meestal gebruikt voor het professioneel uitoefenen van deze sport.

Het leukste spel van Nederland poolen!

Een Pooltafel kopen wordt vooral door mannen gedaan, maar ook steeds meer vrouwen beoefenen deze sport. Het verschil van de tafels zit hem vaak in de formaten die beschikbaar zijn. Echter is er ook veel verschil in de kwaliteit omdat er van diverse materialen gebruik wordt gemaakt. Zo kun je de snelheid van een bal beïnvloeden door een pooltafel te kopen met een verwarmde leisteen. Bij de lagere tafels wordt vaak voor MDF gekozen dit geeft namelijk het beste spelresultaat op deze tafels. Ook kun je kiezen of de ballen opgevangen worden in een net of juist weer terug in een bak gaan.

Welke varianten zijn er beschikbaar?

De populairste soort onder de pooltafels is degene met een muntinworp. Deze wordt vooral in cafés en bij sportverenigingen gebruikt. Ook zijn er leistenen pool tafels die ervoor zorgen dat de snelheid van de bal beter is en zo wordt er ook voorkomen dat de pooltafel vocht opneemt. Ook zijn er speciale tafels voor bijvoorbeeld biljarten of snooker. Elke tafel heeft zijn eigen materiaalsoort en unieke kenmerken. De prijs is afhankelijk van de materialen die je kiest. Ook zijn er dinner pool tafels die ook gebruikt kunnen worden als eettafel. Hierdoor staat de pooltafel ook in kleine huizen niet meer in de weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.